"Ni har krossat våra drömmar"

Idag var en insändare som jag skrivit publicerad i Sundsvalls Tidning, publicerar den även här.

Jag är lyckligt gift och är mamma till två härliga grabbar på två respektive fem år och våra drömmar har precis blivit krossade. Jag och min man har letat hus sedan slutet av 2005 och nu i September 2010 hittade vi äntligen vårt drömhus och flyttade in.

Våra barn stor trivs, de har vänner som de leker med varje dag och man kan se på dem hur lyckliga de är. Vi älskar vårt fina charmiga hus och vi bor i ett mysigt område som heter Södra Lundevallen.

Här i vårt område pågår det just nu ett generationsskifte, de flesta familjer som köper hus här är barnfamiljer och största delen av de som nu bor här är också barnfamiljer.

Anledningen till att vi flyttar hit är för att det är ett barnvänligt område, nära till natur och där barnen kan springa mellan husen och leka med varandra bäst de vill. Vi är så lyckliga här och vår dröm hade precis gått i uppfyllelse. Vi har vårt eget hus, barnen är överlyckliga och vi har härliga grannar.

Men nu har alltså våra drömmar slagits i spillror.

Man planerar nämligen att dra en järnväg rakt över Södra Lundevallen, och det kommer beröra hela området. Många av husen kommer att rivas, de resterande kommer bli tvungna att leva med järnvägen som närmsta granne.

Vi bor precis i gränslandet, så vårt hus kommer inte att rivas, utan vi kommer istället att bo 80 meter från järnvägen. Den järnväg som inte bara ska trafikeras av ett par tåg per dag, utan den kommer att trafikeras av minst 40 (!!!) st tunga godståg om dagen. Allt på grund av det resecentrum som man vill ha i anslutning till Timrå.

Min fundering är VARFÖR behövs ett resecentrum, vem vill resa hit till Timrå när dessa fina natur- samt bostadsområden kommer att förstöras av att en stor järnväg skall gå rakt genom?

Och vilka skall pendla härifrån, när de flesta som bor här kommer att flytta härifrån eller att bli tvungna att flytta då deras hus rivs.

Och VARFÖR har man förkastat förslagen att dra järnvägen utan för bostadsområdena?

Kanske för att man inte tänker på de 1000-tals familjer som har byggt upp sina liv här, som flyttat hit för att ge sina barn trygghet?

Man säger också att man vill öka befolkningen i Timrå kommun, men hur hänger det ihop med järnvägen?

När konsulten på informationsmötet fick frågan varför man förkastat förslaget att dra järnvägen utanför bebyggelsen pekar han på ett område där det "är tänkt att man skall bygga bostadshus" och att detta är en av anledningarna till att man inte vill dra järnvägen där.

Hmmmm så man river ett helt område som Södra Lundevallen för att "det är tänkt att man skall bygga bostadshus" på ett nytt område. VARFÖR?

VARFÖR tänker ni inte på oss som bor här, VARFÖR vill ni krossa våra drömmar och VARFÖR vill ni riva upp våra barn ur deras trygghet?

Det är barnen som är framtiden, och vilket förtroende kommer de utveckla för Timrå kommun? Om inga barn bor kvar i kommunen hur är det då tänkt att ni skall öka befolkningen?

Matilda Nordström

 


Kommentarer
Postat av: Cilla

Bra skrivet gumman! Hoppas verkligen det är någon som läser och svarar på det! PUSSSSSSSSS

2011-01-27 @ 16:07:39
Postat av: mamma

Mycket bra skrivet, Matilda! Lyssnar man inte på den insändaren så lyssnar man inte på något!!!

2011-01-27 @ 19:06:13
Postat av: fadern

Mycket bra skrivet. Vi ska gora vad vi kan for att stotta er. Bra insandare. Manga KRAMIZAR TILL ER

2011-02-03 @ 00:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0