Helg...

Ah vad helgerna går fort jämt :[
Igår var vi ute på Hemmanet hos morsis och LEE.
Var ute o prommade i det härliga höstvädret och åt en god middag, Sebbis stannade där över natten oxå.



Idag har vi legat länge i sängen, sedan åkte vi o köpte en ståbräda (som förövrigt är en värdelös konstruktion) samt fikade i Fagervik innan vi åkte till farsis o åt middag och fick träffa älsklings hjärtat igen.

Nu sitter vi i soffan o kollar på mord i sinnet, Sebbis sover sött i sin säng och A har nyss somnat i sin lilla korg.

Imorgon är det måndag igen, o jag blir ensam med små killarna, kanske ska vi ut o testa ståbrädan,

.:Oh what a day:.

Vilken morgon! A vaknade typ 06.30 och ville bara äta fr ena sidan, sedan somnade han halvt om på min mage.
07.10 vaknade Sebbis och kom in till oss, vid 08.00 ville A absolut ha mer mat, ingenting annat gjorde honom nöjd, så vad göra? Det var bara att ge honom mat. Efter en liiiten stund ville han ha ännu mer mat, men det går ju inte att amma honom hela tiden, så jag försökte verkligen allt för att göra honom nöjd, samtidigt som Sebbis hängde på mig, och jag var så trött så jag knappt kunde hålla mina ögon öppna (en natt med inte så mkt sömn dessutom). Tillslut lade jag A på min mage och stoppade in mitt finger i hans mun, endast då blev någotsånär nöjd... Han somnade dock aldrig om riktigt utan låg o kved och vred sig.
Tur att min älskade Sebbis var så snäll imorse, jag berättade att mamma var sååå trött så han satt snällt o såg på sin Pokemon och lekte lungt i våran säng så jag fick vila mina ögon lite *Hjärtat*

Efter ett tag var det bara att pallra sig upp för att få lite frukost, men det var stört omöjligt att kunna göra frukost med en skrikandes liten Alexander, tillslut blev jag tvungen att mata A, och efter en stunds kämpande somnade han äntligen!
Jag var alldeles svettig, och kände att jag aldrig kommer klara av detta!
Första dagen ensam med båda barnen hela dagen, pust!
Men efter att A sovit ett tag så flöt allting på bra, vi myste och lekte med lego, åt lunch (första gången som Sebbe åt ordentligt sedan A föddes, wihooo) och gosade i soffan :]

 

Mammas älsklingar!!!

  

Nu sitter hela familjen o fredagsmyser i soffan :]

Igår var C,A och farsis här o hälsade på.
Nu blir det fullt upp hela helgen, imorgon middag hos morsis o söndag ska vi till farsis!

Crazy boy!

Igår kväll var Wilmer, A och T här o hälsade på. Sebbe har tjatat flera dagar på att Wilmer ska komma och igår när han äntligen kom hit så blev Sebbe som en helt ny pojke.
Jag har aldrig set honom så tokig och galen alltså. Han sprang runt och körde med Wilmer, skrek och busade som en galning. Han rev ut allting i sitt rum (som förövrigt var helt nystädat innan...), kastade ut alla bilar och allting. Han var totalt personlighets förändrad, har aldrig sett honom busa och vara så vild.
Men kul hade han iallafall, han tjöt av skratt, hoppas Wilmer oxå hade kul, trots att Sebbis inte var som han brukar när de ses :]

A hade fått en jättestor mage, är bara 3 veckor kvar för dem nu, jag tror de kommer få en liten flicka :]

Inatt så hade A lite svårt att somna, vi försökte ha honom vaken på kvällen så han skulle sova under natten (funkade bra med Sebbis!) men det gick inte att få liv i honom, Efter sista amningen innan natten (strax e 22) var han dock klar vaken och ville inte alls sova, vi försökte söva honom jättelänge och inte förrän 00.05 somnade han till, det bara bubblade i hans mage nämligen, och så fort han somnade till vaknade han av bubblet, stackars litet matvrak :]
Hursomhelst så sov han sedan till 04, och sedan somnade han rätt fort men han låg o lät i sömnen han låter liksom som en blandning av en gris och en häst, och då är det liite svårt att sova själv, man ligger liksom och funderar om han verkligen sover eller om han är på väg att vakna :p
Sekunden efter att T stänge ytterdörren kom älsklingen inspringandes till mig och vi myste en stund innan A vaknade som en klocka prick 3 timmar efter förra amningen (07.00). Sedan låg vi och myste en liten stund och gick sedan upp o åt frukost, eller jag åt frukost o Sebbe drack lite juice och lekte med sin frukost, för han förstår fortfarande inte att han ska äta den hemma nu när jag är mammaledig.
Samma sak som att han inte förstår att det är mamma som hämtar honom på dagis och inte pappa som det alltid brukar vara, det är svårt att förklara också man kan liksom inte säga´:
- Nu när du fått en lillebror får du inte äta frukost på dagis och inte mellis, och mamma kommer o hämtar dig istället för pappa.
Då kanske han blir ledsen, men det är ändå svårt, hur ska man få honom att förstå?

Nu sitter han och kramar A och ser på Laban, nu ska jag avsluta och ta bort Sebbis blöja som luktar apa...

Dagen so far hos oss...

Inatt sov A väldigt bra, han lyssnade på mammas önskningar igår ;)
Ammade vid 22.20 o somnade strax därefter, sov sedan ända till 04.00, då åt han o somnade relativt fort och vaknade vid 07 igen för att äta.

Sebbis vaknade när T var uppe o grejade innan jobbet, då kom han in till mig o vi hann gosa en liten stund innan A vaknade och ville ha mat, och då fick Sebbis välling så brorsorna fick äta samtidigt.
Det gick super bra att lämna Sebbis på dagis imorse, han var så snäll och hjälpsam så vi kom iväg smidigt.
Men han förstår fortfarande inte att han ska äta frukost hemma, fast jag försöker förklara det för honom.

När vi kom hem fr att lämnat Sebbis kändes allting så tomt, saknar honom så mkt när han inte är med mig.
Nu sitter vi i soffan jag och mini, han ligger i snusar o sover på soffan, han ser helt utslagen ut :]

Snart ska jag ta tag i städningen oxå, ska ju faktiskt få besök ikväll :)


Två veckor!

Idag är det två veckor sedan mini föddes. Han är så underbar, gosig och helt perfekt!
BVC Eva-Lena var här i eftermiddag och vägde honom, sedan förra måndagen har han ökat 300 g(!!!!) i vikt och han väger nu alltså 4100 g, vårt lilla matvrak.



Idag var även älsklingens (Sebbis) första dag tillbaka på dagis, han tyckte det var super kul o vara tillbaka och sprang in på avdelningen. Han hade lite svårt o förstå att han skulle äta frukost hemma imorse. Han är så härlig min älskade Sebbis, jag längtar bara tills han blir sitt gamla jag igen, om han någonsin blir det.
Jag tycker så synd om honom, jag vill bara sitta med honom i mitt knä och snusa i hans nacke, tyvärr vill han inte sitta där särskilt länge, men jag hoppas det blir bättre.



Imorgon börjar det verkliga allvaret, T ska tillbaka på jobbet och jag ska vara ensam med grabbarna, undrar hur det kommer gå att komma iväg till dagis på morgonen....

Nu försöker vi hålla A vaken, men det går inte så bra. så det blir nog en lååång natt för mig. T har en smärtgräns då han hjälper mig fram till 00.00 sedan får jag klara mig själv.
Natten som var gick det ganska bra, då åt han 21.20, sedan vaknade han 01.30, 04.30 och strax före 08.

Nu ska vi se på teve, ciaooo.

Last day together.

Ja då var sista dagen för hela familjen tillsammans slut.
Imorgon börjar hjärtat på dagis igen, och på Onsdag är det dax för T att börja jobba igen.

Idag har vi varit hos Carro och fikat, hon ska åka till Turkiet på Lördag så hon ville självklart träffa småpojkarna lite innan hon åker.

Nu har Sebbis nyss lagt sig o vi sitter utmattade i soffan och funderar på om vi kommer få sova någonting inatt.
Natten som gick var det inte mycket till sömn, mini ville inte alls sova, han sover hellre på dagen och det är näst intill omöjligt att väcka honom.
Men idag har vi verkligen försökt hålla honom uppe lite, och nu är han vaken o vi tänkte att han skulle vara det till nästa matstund, men vi får se om vi lyckas.

Försöker även få honom att vilja börja med nappen, så jag slipper amma honom till sömns varje kväll. Men det går inte särskilt bra, men vi får väl kämpa på, nappen är ju en räddare i nöden.

Nu ska vi kolla på tv, o ikväll är det ju säsongsstart av CSI igen :]

Sedan är det sovdags för att vi ska komma upp i tid till dagis o sedan ska vi besöka mitt jobb...

Härlig höstdag.

Idag var det ju meningen att Wilmer, A och T skulle komma o hälsa på oss. Men eftersom vi inte hade nåt vatten alls till typ mitt på dagen så blev det inställt :[

Istället tog vi en härlig prommis i höstvädret upp till Norra Berget, så Sebbis fick leka lite.
Lille A sov sött i sin vagn hela tiden ända från det vi gick hemifrån tills vi kom hem igen, duktig kille,

Ikväll har jag pratat med Mr & Mrs Onken, på Torsdag kommer de hem, längtar!!!

Ikväll är förresten näst sista natten som jag får hjälp med A på natten, sedan börjar T jobba och allvaret börjar.
När jag ska vara helt ensam med båda små pojkarna. känner mig nervös. hur kommer det gå?

Vatten tack!!!

Kul, det har varit en vattenläcka i vårt bostadsområde, så vi har inget vatten och kommer få tillbaka det tidigast imorgon eftermiddag.
Så typiskt, bara för att vi ska ha gäster imorgon...

Skiiit oxå!!!

Tidigare ikväll var det stört omöjligt att väcka mini, men nu ska han minsann ha sin vaken period, blir nog inte mkt sömn inatt... pust.

Nu är storebror äntligen hemma igen :)


Han är sååå underbar, ikväll när jag ammade A så satt brevid och myste. Sedan pussade han A och sa:

- Världens fiiinaste bebis!

Sedan fick jag en kram och så sa han:

- Världens finaste mamma!
Efter ngr minuter kom T också in i rummet, då sa han:
- Världens finaste pappa!

Då kom mina tårar, kan man vara en underbarare storebror och son??? Min älskade Sebbis ♥


Saknar Sebbis.............

Sebbis är hos morfar ikväll, vi saknar honom jättemycket, vår lilla älskling ♥

Mini blir 10 dagar idag, vad tiden går fort.



För övrigt så sov han lika bra inatt, han somnade 01.30 (liite svårsövd...) vaknade till strax innan 07 och åt mini lite, och sov vidare till strax före 11. Snacka om en liten stjärna :]

Får se hur det går inatt då storebror inte är hemma, kanske det är svårt att sova.

Imorgon är det 50 års kalas o på Söndag kommer A,T och Wilmer hit o hälsar på.

Förresten, nyss när jag hällde upp godiset så skulle jag kolla hur mkt vi köpt, då ser jag att kassörskan tagit betalt för NATURGODIS istället för lösviktsgodis, kuuuul!!! Tyckte det blev dyrt, men typ enda gången i historien då man inte kollar kvittot innan man lämnar affären så är det väl självklart att det ska bli så, och det är inte lite pengar det handlar om, istället för 49 kr kg kostade det 119 kr kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *Gaaah* Men vad göra, ingenting det är lite svårt o bevisa om jag skulle gå tillbaka imorgon...


Värsta lyxnatten!!!

Igår var mina arbetskamrater här o fikade, de fick inte en lugn stund, utan Sebbis uppehöll dem rätt bra :]

Hur som helst så hade lilla A en vaken period precis när de var här, när de gick hem fick han lite mat och sedan fortsatte han att vara vaken ända tills nästa amning kl 00.00. Sedan somnade han som en stock och sov ända till 06.00, då ville han knappt äta, utan tog bara en liiiten slurk på ngr minuter på ena sidan sedan somnade han och vaknade inte till förrän 09.40!!!! Då han åt riktigt rejält, jag är såååå imponerad av vår lilla kille. Snacka om duktigt gjort av en liten kille på en vecka :]
Så man får nog säga att det var en riktig lyxnatt med riktigt med sömn, även om man vaknade ngr ggr o undrade om han verkligen levde ;p

Idag har vi varit på stan, T skulle äntligen klippa sig, han har sett hemsk ut i håret alldeles för länge. Så medans han friserade sig så var jag ensam med båda grabbarna på stan, det gick väldigt bra, mini sov i babybjörnen och Sebbis satt i sin vagn :]

Ikväll har vi bara varit hemma o tagit det lugnt, imorgon ska Sebbis få sova hos morfar, det tror jag han behöver.
Han har liksom gått tillbaka rätt rejält och själv blivit som en liten bebis på bara en vecka, det är rätt hårt, och mkt jobbigare än jag kunnat föreställa mig. Tur han tar ut sin avundsjuka och ilska på mig istället för på bebisen iallafall.





  

En vecka.

Lillisen har redan hunnit bli en vecka gammal, vad tiden rusar iväg.
Och kärleken växer för varje minut som passerar, han är så underbart vacker lille Alexander!

Idag har vi varit ute på Ikea och kollat på sängar, tror vi har bestämt oss, men vi ska fundera lite till.
Om vi ska ha en 180 eller 160's säng... sängstommen vi vill ha är nämligen 160, men vi skulle vilja ha en 180's... typiskt!

Förövrigt så har lilen vänt på dygnet, sover hela dagen typ och inte lika mkt på natten, men han är ju bara en vecka gammal oxå så...

Imorgon kommer mina workmates hit o hälsar på så ikväll har vi städat :]

Sebbis har förresten en ny favvo film, Rorry racerbilen, åh han är så go min lilla älskling :)


3800 g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wow vad stolt jag är över vår lilla Alexander.
Vi var på läkarbesök idag samt vägning för att se hur mycket lille A gått ner eller upp i vikt.
Var lite nervös inför det, eftersom Sebbe gått ner 15% av sin vikt när vi vägde honom på samma läkarbesök.
Vi blev då inlagda, för han inte kunde suga riktigt, han blev sondmatad och stucken i foten o lite överallt.
Det var nog bland det värsta jag varit med om, jag har nog aldrig känt mig som en sämre mamma än just då, eftersom jag inte ens kunde ge min lilla son ordentligt med mat!
De flesta barn, för att inte säga typ alla nyfödda barn går ner i vikt sin första levnadsvecka men inte så mkt som Sebbis.
Så anyway... idag när vi alltså var på läkarbesöket och vägde vårt lilla matvrak så visade vågen på 3800 g!!!!!
Vår lilla prins hade alltså ökat 130 g på 6 dagar, helt otroligt!!!
Barnsköterskan var riktigt imponerad, och överraskad och berömde mig och tyckte jag var en duktig mamma, när man får höra nåt sånt av folket på BBH (som annars alltid är en smula otrevliga bara för att vi är unga..) då känner man sig riktigt stolt, och som en bra mamma :] hihi

Och det behöver man just nu, då man ständigt går runt med en stooor klump i magen, och ett dåligt samvete för älskade lilla Sebbis.

    


Ps.Idag ramlade äntligen A's navelsträngs-stump av, den har varit lös ngr dagar så man knappt vågat sätta på blöjan...

Sebbis sa förresten idag: Jag tycker om MIN bebis, hur mycket som helst, han heter Alesander. *Hjärtat*


Min älskade mamma!

Tack mamma för allting du ger mig, vet att jag inte är så bra på att visa mina känslor, men tack för att du ställer upp för mig, stöttar och tröstar mig.
Tack för att du finns, och tack för idag. Jag älskar dig mamma!
***

Idag hade vi bestämt att mamma skulle komma o vara med Sebbis ett tag, ta honom till lekparken och bara vara med honom. De hade varit uppe på Norra berget o lekt o haft det super mysigt, fr 13.30 till 17.30 var de ute o lekte, Sebbe såg så lycklig ut när han kom in.

Dessutom hade hon lagat en underbart god gryta som hon tog med till oss så vi kunde äta middag, och en mumsig äppelkaka, lingonsylt och äpplen fr deras trädgård. Har jag inte en underbar mamma?!

När Sebbis o mamma ändå var ute o lekte så passade vi på att åka o fixa lite små saker, var o handlade lite presenter till Sebbis :), jag köpte en tröja, en am-bh, ett par tights, samt 2 par miiini strumpor till A och självklart ett nytt blöjpaket till Alexander the bajsman . Det 'är helt sjukt hur mycket bajs det kan komma ur en sån liten kropp!!! Iofs så äter han som en galning oxå så det kanske inte är så konstigt.
Imorgon ska vi till barnläkaren, och om inte vågen visar på plus så är det verkligen något som är galet ;)

Nu ska jag snart ropa upp Sebbis o T från badet, lille A sitter i sin bilbarnstol o sover (precis som Sebbis älskar han att åka bil och att sitta i bilbarnstolen, alltid ett säkert kort om man vill få honom att somna eller bara bli lugn hihi).

Nedan en bild på två utslagna prinsar som sover i mammas o pappas säng.



Återigen, tack lilla mamma för att du är så underbar!!!

Ps. Igår kom äntligen T fram till att vi ska köpa en dubbelsäng, som jag tjatat om sedan Sebbe föddes, wihooo!!! Nu går det nämligen inte längre att ha en 1.20's säng när man har två små prinsar som gärna vill komma o gosa på morgonen :)


Bröderna brothers.

Hej o hå vad tiden flyger iväg när man har 2 små barn, undra hur lång tid det kommer ta innan man snabbt o effektivt kan ta sig ut på det man planerat? ;)

Idag hade vi planerat att åka ut på Birsta för att inhandla lite saker till A som vi behöver för att sedan åka vidare till Mano.
Yeah right någon som tror att vi hann det?
Nej verkligen inte, vi fick lägga ner Birsta planerna och istället åka direkt ut till Mano.

Vi premiärbadade A imorse o det tog ju sin lilla tid, sedan ska det ju bytas bajs ca 5 ggr i timmen ;)
Precis när vi bestämt oss för att åka kom lille A på att han ville äta, preciiis just då, så det var bara att klä av honom igen och sätta sig o amma, medans jag ammade honom sprakade det i byxorna, så det var bara att byta bajs igen innan vi skulle åka, precis när jag fått på honom bodyn igen så kräks han ner sig själv, så det var bara att byta kläder oxå.
hahaha vilket kaos, det kommer ta tiiid innan vi kommer in i våra rutiner känns det som ;)

Visst är det förresten fantastiskt hur mycket man kan älska sina barn, hela jag fylls av kärlek när jag ser på dem och när jag får snusa i deras nackar och pussa i deras nackar.
* Åh Sebastian och Alexander vad mamma älskar er!!!*

 En intresserad storebror som kikar när lillebror tar sitt första bad :)

 

2 små barn...

Idag har vi haft fullt upp, första hela dagen som heeela familjen Nordström/Olsson var tillsammans :)

Först var vi ut till min mormor en snabbis, för att sedan åka upp till sjukhuset för att ta hörsel test samt pku provet på lillisen.
Vi skulle vara på sjukhuset 13.15 och tänkte att vi lugnt o fint skulle hinna ut till mormor innan, men att ha två små barn istället för ett att göra färdigt tog en aning längre tid än planerat ;)

Alexander tyckte inte alls om att bli stucken i sin lilla hand, han skrek o skrek, stackars lilla sötisen.
Hörseltestet gick inge vidare, han hade för mkt klegg i öronen på trumhinnan, så det ska vi göra om när vi ska till barnläkaren på Måndag.

Hjärtat har förresten bajsat ca 15 ggr idag, han är en liten bajsmaskin, och han äter så det står ut genom öronen.
Ändå är det som att gå runt o bära på två sprängfyllda meloner, never seen anything like it before...

**
Sebbis är en jättegullig storebror, men det märks på honom att han är avundsjuk, tycker så synd om honom min älskade skatt, och jag får så dåligt samvete. Min älskade lilla Sebbis, jag vill bara krama honom hela tiden o pussa på honom, tyvärr vill inte han det...

Nu ska vi kolla på en film som vi hyrt, innan den är dags för sista amningen innan sängen. Sedan är det ca var tredje till fjärde timme som gäller hela natten :)

Nu kommer T och mini tillbaka fr badrummet, de har bytt bajs igen, samt pyjamas för det var en liten mini som kissade sig själv i ansiktet *Söööt*


Berusad av kärlek.

Det är vad jag är just nu. När jag tittar på mina två små pojkar fylls mitt hjärta med så mycket kärlek så mina ögon tåras.
Tänk att man kan älska två små människor så sååå mycket, meningen med livet är verkligen att vara förälder.
Det finns ingenting som slår den känslan som när man ser sitt nyfödda barn för första gången, det är total lycka och kärlek.
Att någonting som jag och mannen jag älskar har skapat tillsammans, att det kan vara så perfekt så fullkomligt.

Två perfekta söner, välskapta och underbara. Jag är berusad utav kärlek, av kärlek till mina vackra barn och till min underbare man, Thorbjörn.





   


Alexanders förlossning.

Gick och lade mig full av lycka efter att suttit och tittat på min systers vackra bröllop, väcktes vid 7.30 av Sebbis som hoppade upp i sängen.
Jag var trött eftersom jag varit uppe till 2.30, och ville gärna sova mer, men det ville inte Sebbis.
Efter en stund ville han lägga sig i sin egen säng igen (ca 08.00), så jag gick upp ur sängen, och då kände jag att någonting rann längst mitt ben.
Hmmm kunde det vara vattnet som gick? Jag kände inga värkar, så jag bestämde efter ett samtal m Tobbe mig för att ringa förlossningen för rådfrågning.
Efter att pratat med dem så förstod jag att det inte var vattnet som gått, utan att det var slemmisen som lossnat, precis som då Sebbis skulle födas.
Efter en liten stund kände jag att värkarna började komma, det var ca 15 minuter mellan dem, så jag ringde till T och vi bestämde att han nog skulle komma hem.

Han åkte o köpte lite frukost och kom sedan hem, vi tog det rätt lugnt och funderade på när man skulle åka in. Om det verkligen var dags eller om det var falskt alarm, värkarna blev starkare och kom lite tätare, med ca 8- 10 minuters mellanrum.
- Det kan inte vara dags än, du hade väl mer ont när vi åkte med Sebbis? sa T, och ja jo det hade jag väl så vi väntade en stund till. Vi packade iordning, duschade och tog tid på värkarna. De gjorde mer o mer ont, men ändå inte så ont som med Sebbis. När det var ca 5-7 minuter mellan dem ringde jag förlossningen.
- Har ni nära till sjukhuset så kan ni vänta tills det är ca 3-4 minuter mellan värkarna, och de ska hålla i sig i ca en minut.
Så vi väntade en stund, ringde efter Farmor till Sebbis som fick komma o hämta honom, för vi kommer säkert åka in mot kvällen trodde vi.
När Sebbis åkt iväg började jag gråta, kändes så hemskt att lämna bort honom, jag kände mig hemsk!!! Men samtidigt hade jag så ont då, vi började se en film vi hyrt, men hann väl bara se ca 10 minuter, eftersom jag hade grymt ont och verkligen INTE kunde sitta ner o ta värkarna, mycket lättare att hantera dem om man står upp.

- Nej Tobbe, nu tror jag verkligen att vi måste åka upp, nu har jag JÄTTEONT!
Och då kände jag att det gjorde väldigt ont, och att vi nog hade mer bråttom än vi trodde.
Vi åkte upp, och fick komma in i ett undersökningsrum, då var kl 18.20.
Jag hade många och riktigt kraftiga värkar, och vi väntade o väntade på att en barnmorska skulle komma, inte förrän ca 18.40 kom det in en barnmorska, hon frågade när mina värkar börjat, och när de blivit kraftigare.
- Ja de började strax efter 8 imorse, och vod ca 16.15 så började de göra riktigt ONT!
Hon berättade då att hon skulle göra CTG på mig. Jag fick lägga mig ner på sängen, usch det gjorde så vidrigt ONT att ligga ner när värkarna kom. Hon satte banden runt mig, och där skulle jag ligga ca 20 minuter.
Jag fick endast ca 5 värkar under denna tid, men oj sååå ont de gjorde.
Eftersom värkarna inte kom lika tätt så sa jag till T att vi nog kommer få åka hem...

Efter 20 minuter kom barnmorskan tillbaka och kollade av resultatet och sade att bäbisen mådde prima i magen, och sedan skulle hon känna hur mycket jag öppnat mig.
- Vad vill du helst att jag ska svara? sa barnmorskan och log mot mig
- Ja att jag ska öppnat mig mycket, svarade jag.
Hon berättade då att jag var ca 7-8 cm öppen (!)!!!!! Jag kunde knappt förstå att jag var öppen så mycket, frågade om jag skulle hinna få en Epidural men det skulle jag inte svarade hon.
Shit tänkte jag, då kommer jag få klara mig helt utan smärtlindring under hela förlossningen...
Efter hon känt på mig frågade hon om jag ville ha L, och det ville jag, sedan gick jag på toaletten, och först då gick vattnet.
Sedan ställde jag mig i duschen, och mina värkar bara sköljde över mig
- Tobbe, nu kommer nog bebisen snart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag duschade färdigt och vi fick sedan gå in i en förlossningsal, nr 5.
De ville jag skulle lägga mig ner, men jag kunde inte lägga mig i sängen, då kunde jag verkligen inte hantera värkarna.
Men efter ca 3-4 värkar så kände jag att shit, nu kommer det nog en bäbis snart!!!!
Jag hann knappt lägga mig i sängen förrän det var dags att krysta...
Ett par kryst värkar, och vips 20.15 så var bäbisen ute, en ny liten underbar son, precis som jag trodde.
Han var/är helt perfekt, han var såååå liiiten och sååå lik Sebastian.

Jag kunde knappt förstå att bäbisen verkligen hade kommit, för allting gick så fort!!!
Det tog inte ens 2 timmar från det vi parkerade utanför akuten, tills att underbara lilla Alexander var född.

Om jag sammanfattar Alexanders förlossning med ett ord så är det: Drömförlossning.

     

  


Nu har vår älskade son ALEXANDER kommit till världen ♥

Den 9 September klockan 20.15 kom lilla Alexander till världen.
3670 g och 51 cm lång, ett litet underverk, han är helt perfekt!




Sebastian är en stolt och helt underbar storebror!


Lovade att berätta när det var bebis dags ;)

Och det är nog dags ganska snart, jag har värkar som kommer tillbaka ca va 10-15 minut, och slemmisen har släppt.
Vi får se hur det går, om det blir bebis idag eller om det avtar, förmodligen  blir det en mini ikväll eller under natten *Wihooo*

Världens finaste bröllop!!!

Sitter här och tårarna rinner nerför mina kinder, nu har jag varit på min systers bröllop!!!
Hon var vacker som en ängel!!!

GRATTIS Cilla o Mark!!!!




25 min kvar tills jag ska på bröllop :)

Om ca 30 minuter ska jag attend min systers bröllop via en webcamera!
Hon och M gifter sig i Las Vegas om exakt 28 minuter, 16.00 LV time, och 01.00 Sundsvalls time.
Självklart måste man sitta uppe, det är inte varje dag min syster och bästa vän gifter sig.

Jag kan fortfarande inte förstå att hon verkligen ska gifta sig, och det är så fantastiskt att vi som sitter här på andra sidan jordklotet, vi hennes familj som älskar henne mest i världen, ändå kommer få "närvara".

Cilla min älskade syster, hoppas du vet hur mycket jag tänker på dig, och hur lycklig jag är för din skull!

 




Andra veckan...

Så är vi inne på vår andra vecka hemma tillsammans jag och Sebbis, idag ska vi nog inte göra särskilt mkt, ta en liten prommis och posta ett brev bara.

Igår var vi på stan, där hittade vi ett par super snygga höstkängor till Sebbis, på halvapriset= perfekt :)



Sedan åt vi middag ute i Birsta, jag och T åt fläskfilé med bea sås och Sebbis pannkakor.
Efter det åkte vi ut till min lilla farmor o hälsade på, fikade o pratade.
En lugn o mysig söndag med andra ord :)

Ikväll ska jag till E på lite fika då hon fyllt år, ser framemot det, ska bli niiice :)


Förövrigt så känns det inte alls som att det är någon bebis på gång, om det var någon som undrade.

Lär gå över tiden en hel del, när det är dags lovar jag att ni får veta :]


...

Kom någon gång då lilla lilla mini, jag orkar inte vänta längre.
Din storebror, pappa och mamma längtar efter dig!!!

3000 sms!

Jag ska försöka stenhårt för att verkligen skicka 3000 sms på en månad, det var nämligen det som man fick med när man bytte till det nya erbjudandet med Halebop.
Jag tror knappast att jag kommer lyckas, hittills på 3 dgr har jag skickat 14 sms och då har jag ändå ansträngt mig :]

Nu har T precis åkt till tandläkaren, hoppas verkligen de hittar något fel i hans mun!!!
Han har så ont och klagar dag ut o dag in, förmodligen är det en visdomstand, och om de nu inte skulle hitta någonting så vad kan det då vara? *Hoppas*

När han kommer hem ska vi åka till farsis o Monica i Specksjön, T ska hjälpa till att lägga på det resterande altantaket.

Så det är väl bäst att jag o Sebbis gör oss klara, så vi kan åka så fort som möjligt, måste vara hemma till 18.35 då det är fotboll på teven.

Ps. Pratade med min älskade syster förut, de är just nu på väg till USA, och på Måndag gifter de sig i Las Vegas!!! :]

V 40!!!

Nu går vi in i det som skall vara den sista graviditetsveckan, på Fredag går tiden ut.



Jag hade en föreställning om att ärtis kanske redan skulle kommit till oss vid det här laget, satsade på 30 augusti, men så blev ju inte fallet.
Nu har jag ställt in mig på att gå över tiden, hoppas jag inte går alltför länge bara, med Sebbis gick jag 6 dagar över tiden. Varje dag känns redan som en evighet, jag vill att vår nya familjemedlem ska komma till oss NU :]

Första veckan hemma har varit bra, jag mår SÅ mycket bättre nu när jag får vara hemma o ta det lugnt.
Min rygg mår mkt bättre, och mina fötter sväller inte ens upp, helt fantastiskt och helt underbart!

Nu försöker jag förbereda mig mentalt för att jag ska gå igenom en förlossning igen, jag har som jag skrivit tidigare inte riktigt förstått själv att jag verkligen ska få ett till barn, att jag ska få vara med om det miraklet igen.
En sak som jag kom på bara här i veckan är att jag inte har fixat så jag kan använda mig av TENS denna gång, vilket hjälpte mig mycket under värkarna sist, men det får väl gå ändå.
Man hinner som inte tänka o förbereda sig lika mycket när man har en underbar liten Sebbe att ta hand om under tiden.

Well... får väl se om detta blir sista magbilden, Sebbe gissade att bebisen skulle komma på Onsdag, mamma trodde på den 15 då det är min dopdag, jag tror ingenting. jag bara väntar o väntar o väääääntaaaaar.

Lekparken.

Idag vaknade Sebbis kl 08, så återigen var den ju sovmorgon. Allting efter 07 är sovmorgon, och längre än han brukar sova :]

Igår lovade jag att vi skulle gå ut till lekparken om det var fint väder, så vi var ut en sväng efter frukost/lunchen, vi var ute iallafall 1,5 timme.
Det finns 2 lekparker här i vårt lägenhetsområde, den ena var kanske inte världens bästa för en kille som är en aning för liten och när man har med sig sin gravida morsa som heller inte är världens längsta, så vi gick ner till den mindre där jag slapp lyfta upp honom i alla saker :)

      

Nu är vi iallafall tillbaka hemma o har nyss fikat lite framför teven *mys*
Snart ska vi gå in o bada och sedan laga middag tills T kommer hem, och sedan är det heeelg!!!
Tänk att jag nu varit hemma en hel vecka redan, tiden går bra fort.
Men som det känns nu så kommer nog inte bebisen på lääääängeeee....

Nu har minis sovplats kommit hem :)

Idag har jag och Sebbe då tagit en prommis ner på stan, vilket underbart väder! Hade bara en t-shirt och jag frös inte ens, helt underbart.
Skulle bara ner på Apoteket egentligen men det blev lite små saker hemhandlade ändå, för pengar jag egentligen inte har...
Nämligen:
4 par trosor, ett nattlinne, amningslinne, tossor, body och byxor till mini, möss-keps, t-shirt och pyjamas till Sebbis, super snygga burkar att förvara te o kaffe i :]

På vägen hem hälsade vi på farsis oxå, behövdes en paus i promenaden, är ganska jobbigt att dra Sebbis o vara tjockis när man är ute o går ;)

När vi kom hem bakade jag en äppelkaks-sockerkaka och sedan kom Mano och Stefan och hälsade på.
De hade med sig minis korg som han/hon ska sova i, de hade gjort i ordning den såååå fint, med jättefina sängkläder, 4 små filtar och en snuttis :] *Taaaack*



Sebbis var väldigt intresserad av korgen, och bäddade ner minis snutt och la dit en av sina nappar så att "bäääbiisen" också skulle få en napp, lill hjärtat, hur underbar får man bli. Man får tårarna i ögonen, han är så otroligt snäll vår älskade son!!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Morsis var oxå förbi en sväng, o lekte med Sebbis, hon ger oss alldeles för mkt, tack för allting fint som alla ger oss, ni är guld värda ♥

Nedan en bild på vår älskling som somnade i soffan med sin "Rockmorgon" (morgonrock hihi) och filten efter middagen idag ;) *Looove*


Tack gumman!

Åh min Sebbis är så underbar!!! Det går inte att förklara hur otroligt underbar och härlig han är. Alla de små sakerna han säger och gör, åh vad jag ÄLSKAR honom av hela mitt hjärta!!!!

Som igår, samt tidigare idag då jag gav honom frukost vet ni vad han säger?

- Tack gumman!

hahha hur söt får man vara? ♥

Det går inte att förklara hur mycket jag älskar honom, hur mycket han betyder för mig. Han är hela mitt liv!!!
När han tittar på mig med sina himmelsblå ögon, kan man göra annat än att smälta?
Och på morgonen när han kommer in till mig o kryper upp i sängen (förresten så sov han till 8.30 imorse, 12 timmar igen, amazing!!!), så pussar han mig på kinden och smeker på min arm och säger
- Hej mamma, nu är jag vaken.

Åh min lilla prins, mamma älskar dej såååååååååååååååå mycket!!!



   

Nu ska vi gå ner en sväng på stan, är soligt o fint idag, sedan ska vi titta in hos farsis på vägen hem. Ciaooo!

Ont i ryggen o kramp i magen...

Ikväll har Gunnvall,C och Pontus varit här o hälsat på, nice :)

Förövrigt så har väl dagen varit vääääldigt lugn, men jag har haft kramp i magen (troligtvis några slags förvärkar...) samt sjukt ont i ryggen.
Annars har vi inte gjort någonting förutom att myst med varandra samt att vi har badat *mysiigt*

Nu är T ute o handlar så jag kan laga middag imorgon o på fredag samt nåt mumsigt jag kan stoppa i min mun (tjooockiiis I know...).

Btw så har ju Idol börjat idag, men inte lika kul o kolla på med den nya juryn...

Sovmorgon!!!

Woooow idag var det iallafall rekord på hur länge en liten Sebbis kan sova :]
Vaknade av att han ropade på mig strax efter T gått ca 6.45, typiskt att han ska vakna så tidigt. Försökte få honom att somna om men han ville absolut komma in till mig.
- Okej, men då måste vi vila lite till, titta älskling det är mörkt ute, det är natten.
Han låg o vred på sig ett tag, och tillslut somnade han (helt otroligt brukar typ aldrig göra det).
Och sedan sov han minsann, jag vaknade före honom o låg o väntade på att han skulle vakna, inte förrän 09.15 (!!!) slog han upp sina små blå vackra ögon, snacka om sovmorgon, vääärsta lyxen :]
Så nu är både han och jag rejält utsövda :)

Hade tänkt gå ner mot stan eller kanske hälsa på farsis på jobbet, men exakt hur kul är det att ens sätta sin fot utanför dörren när det är så tråkigt väder??? Alldeles regnigt o vit himmel, blä! Nej vi håller nog oss inne o myser idag igen, o håller tummarna för lite bättre väder imorgon.

Det går bakåt med potträningen nu känns det som, jag känner att han ska bajsa o jag ser det på honom men han vägrar sitta i pottan, nu frågade jag honom om vi skulle gå till pottan men inte då.... ca 5 sekunder senare, ca just NU säger han och ler
- Mamma jag har bajsatttt, äckligt!
Men de säger att det kommer när det kommer, men ibland känns det som han kommer vara blöjbarn förevigt.

Lägger in 2 bilder på min älskling, ett fr igår när vi lagade middag och från dagens frukost... måste skynda mig nu för det luktar bajs här, så bäst o byta blöja...

 

Kom nån gång dååååå!!!

Orkar inte vänta längre, snälla söta lilla mini bestäm dig för att komma ut till oss nuuuuuuuuuuuu :]
**

Idag har jag och Sebbe inte gjort någonting alls, tvättat, myst, tittat på teve, på laban, ätit, gosat och lekt.
Nu ligger han och sover i våran säng, efter ett antal sånger så somnade han tillslut.
Han är alltid super duper trött men han vill liksom inte somna.
 
Jobbigast just nu är nog nätterna, det är jobbigt att hitta en skön sovställning och när man måste upp på toaletten så är det super svårt att komma upp ur sängen, känner mig som en elefant.

Får se om det blir någon prommis ikväll med J, är ju sånt pissigt väder, men iofs kanske skönt o komma ut en sväng...

Busy day ;]

Första dagen på min mammaledighet når snart sitt slut.
Vaknade vid 7.45 och låg sedan o väntade på att Sebbis skulle vakna, inte förrän 8.05 hörde jag hans små grod fötter ute i hallen, han sov alltså 12 (!!!) timmar inatt, tröttfisen ♥
Hade tänkt bara vila med älsklingen idag, men jag fick sån ångest för det var så skitigt här så jag städade istället.
Plockade till och slängde en massa skräp, tvättade, städade i Sebbes rum, dammsugade samt torkade golven.
Kände mig helt slut efter det, och ryggen tog stryk av att dammsuga, man är liksom inte så smidig längre ;)
Sedan skrev vi ihop en matlista och åkte ut på Willys och handlade mat, blev en hel del, egentligen mer än vad jag orkade bära.
Som tur var så kom T hem precis samtidigt som oss så då kunde han hjälpa mig upp med kassarna ;)

Sedan lagade jag middag, flygande jacob *mums* medans Sebbis lekte och T duschade.
Sedan åkte vi ut på Barnenshus för att se om bilstolen kommit, och det hade den så då köpte vi den :]
Oxå åkte vi en sväng på CO och inhandlade resten av minis första nallar.
Vi köpte en miiiini Ior häromdagen, eftersom Sebbis har alla Nalle Puh figurer i lite större format så tyckte vi att ärtan kunde få dem i miiini format, så idag inhandlade vi Nasse, Tiger, Nalle Puh och Heffaklumpen.



Funderade på att börja packa iordning förlossningsväskan oxå, men jag kan inte komma på vad man ska ha med sig, kommer inte ihåg vad vi hade med oss sist, bara att det var hur mycket som helst :]

Imorgon ska vi kanske ta en prommis ner till stan eller bara ta det lugnt, och imorgonkväll ska jag gå ut o gå med J förmodligen runt Sidsjön :]

Nu ska jag dricka lite hallonsoda...

RSS 2.0