Vecka 33

 
I onsdags gick vi in i vecka 33 av graviditeten.

Vi började veckan med en glukosbelastning som gick bra, puh! Det var dock vidrigt att dricka sockerlösningen och den skulle svepas på 5 minuter, blä! Min underbare man följde med mig och gjorde mig sällskap under de två timmar man måste sitta o vänta.
Jag var så hungrig på morgonen så jag trodde jag skulle svimma, inte van att fasta fr kl 20 00.
 
Sedan så har jag även fått carpaltunnelsyndrom. Har haft ont främst på nätterna i någon månad, armar o händer har domnat bort på natten. Men nu är det även på dagen, främst i höger hand och fingrar. Det är hemskt och gör så ont! :( Har nu fått en tid på vårdcentralen på onsdag för att testa ut en skena.
Tur det är sista veckan på jobbet, för det går knappt att jobba.
 
Vi har även inhandlat lillens spjälsäng nu, nu står den på sin plats brevid min säng. Och helt plötsligt blev allt så verkligt. Men det är ändå svårt att greppa att vi ska få en till liten bäbis.
Men svårast har jag nog att förstå att jag ska gå igenom en förlossning, jag känner mig så oförberedd och är nervös för det. Hur det ska gå.
Har jag glömt allting, och har jag förträngt hur ont det gör och kommer jag då kunna tackla smärtan?
 
Och en bild på min svullna hemska fot och så har vi hämtat ut ett startpaket :)
 
 
 
 
 

Fantastiska midsommar 2015!

  Heeelt otroligt vilket underbart väder vi fick på midsommar!
Midsommar aftonen spenderades som alltid uppe hos pappa o Monica i Specksjön!
 
Solen sken och det var varmt och skönt och vi hade verkligen en super trevlig dag/kväll med glada barn och föräldrar. TACK pappa & Monica ♥

De bjöd på det godaste jag någonsin ätit rökt fläskfilé och rökta räkor som pappa rökt själv hemma. Nom nom!
 
 
 
 
 
 
Den klassiska bilden på mig och pappa, den första med Alex i magen, för 7 år sedan i vecka 28 och nu med mini i magen i vecka 32. ♥
 
Midsommardagen spenderades först ute och sedan hos mamma o LEE med god mat och kidsen fick bada tunna.
 
 
Söndagen även den helt fantastiskt väder! Jag rensade lite rabatter och barnen lekte och T fixade annat i trädgården. Vilket senare syntes på hans röda hud. Aj aj.
 
 

Vecka 32

 Nu är vi inne i vecka 32!
 
Började denna graviditetsvecka med att gå hem från jobbet igår och sova i tre timmar för att få mina sammandragningar/förvärkar att lugna ner sig. Vilket de gjorde.
 
Annars känner jag mig, stor, tung, tjock, otymplig och känslosam.
 
 
Fick en blöjtårta av mina fina arbetskamrater idag, så otroligt fin! Tårarna kom såklart och jag känner sådan tacksamhet. Mina fina fina vänner. ♥
 
 
 
Ibland känner man liksom också att man klickar med någon sådär på en gång, och jag tycker det är så otroligt att hitta sådana människor. Det började en tjej hos oss i December, och det kändes verkligen som vi hittade varandra på en gång. Världens finaste och gulligaste tjej, med så mycket lika åsikter som mig. ♥ S, du är underbar! Pussss ♥
Och sedan finns det såklart de som varit där längre, som jag klickade med redan för 11 år sedan. En av mina bästa och finaste vänner. Som alltid finns där, i vått och torrt. I love you mina fina älskade C ♥♥♥♥♥
 
 
 

Ledig dag och lite sommar iallafall :)

 
 
I fredags var jag och kidsen lediga.

Vi fick lite sommarvärme på fredagen, 22 grader och sol. Det blev vattenkrig och bokläsning i solen.
Lördagen var också solig och fin och vi spenderade mestadels av den ute.
 
 
I Söndags åkte de till sin farmor för den årliga fotbollsskolan, så nu är det tomt o tyst hemma. Igår var vi på IKEA o inhandlade byrån som vi kollat på sedan förra året. Fick pengar till den i 30 års present, så nu var det dags att inhandla den. Måste ju få till i sovrummet innan mini anländer.
 Ikväll är det dock avslutning på Alex fotboll så då åker vi o hämtar dem och spelar lite frisbeegolf :)
 
 
 
 

365 dagars skillnad.

Det är 1 år mellan dessa bilder. Snacka om skillnad ;)
Dels är bikinin helt solblekt och sedan kroppen, oj oj oj vilken skillnad.
 
Slänger in en bild på mig från avslutningen också, fick äntligen använda min klänning som jag köpte när jag var typ i vecka 12 :]
 
 

Skolavslutning.

I torsdags var det skolavslutning för mina älskade pojkar.
Med tårarna i ögonen stod vi där som världens stoltaste föräldrar och såg dem sjönga sina avslutningssånger.
Sebbe är så snygg och Alex så söt som socker. Mina fina älsklingar. Hjärtat svämmar över av kärlek.
 
 
 
 
 
 

Vecka 31

 
 
 
Fostret

I vecka 31 väger fostret mellan 1,6-1,8 kilo och är cirka 40 centimeter långt. Hos vissa foster har det redan vuxit ut hår på huvudet som kan vara upp till två centimeter långt. Naglarna på fingrarna har nu vuxit sig längre och når fingrets topp. I vecka 31 kan även fostret skilja på om det är ljust och mörkt.

Mamma

Livmodern har i vecka 31 vuxit sig större och går nu upp till revbenens undre kant. Många kvinnor känner sig mycket tyngre och det är normalt att du har gått upp mellan åtta till tio kilo. Fostret tar nu så mycket plats i magen att det kan vara tyngre att andas. Men lungornas kapacitet har ökat från 500-800 kubikcentimeter per andetag.

 

Ny vecka med mini i magen. Nu har vi passerat 75% och har mindre än 70 dagar kvar till BF. Det känns som ofantligt lång tid.

Mina fötter har verkligen börjat leva sitt eget liv och då är det inte ens varmt ute (verkar bli en kalllll sommar), även mina händer. De var så svullna häromkvällen att jag inte ens kunde stänga dem. (Som tur var så fick jag iaf av mig min vigselring för cirka en vecka sedan, så nu har jag den runt halsen i ett halsband istället.)

Sammandragningarna gör sig fortfarande till känna om jag stressar för mycket, tar i för hårt eller går för fort. Men på något konstigt sätt vänjer man sig med det också, som med allting i livet så blir det även en vardag.

Jag/vi funderar mycket på hur lillisen i magen ser ut, h*n är väldigt vild av sig och sparkar o rör sig så mycket, måste ju börja bli trångt nu!

 

  Alex som mini, kommer du vara lik honom lilla älskling?

 

 


Sebbe som mini, kommer du se ut som honom?
 
*Åh bilden på Sebbe ger mig tårar i ögonen. Den togs alldeles innan vi fick läggas in på sjukhuset pga att han inte ätit och gått ner 20% av sin födelsevikt. Jag minns tillbaka hur hemsk och hur liten jag kände mig. Att jag kände mig som världens sämsta mamma. Som inte kunde ge mitt lilla barn mat. Nu i efterhand så ser jag tillbaka på hur otroligt ung jag var, och hur lite man visste. Jag gick in i mammarollen totalt oförberedd, hade absolut ingen koll på amning. Inte heller på förlossning och jag hade aldrig bytt en blöja i hela mitt liv. År 2006 fanns det heller inte lika mycket information på internet som det gör idag. Och inte heller var det någon som berättade någonting för mig. Men ändå samtidigt så känner jag mig stolt. Stolt över att jag faktiskt klarade av mamma rollen, att vi som var så unga klarade av allting så bra och har uppfostrat en så fin fin pojke som nu faktiskt slutar i tvåan och ska börja i trean, helt galet. Mammas lilla prins. Min skatt, när Sebbe föddes då började mitt liv på riktigt. Innan det minns jag inte ens hur livet var. Helt galet.
 

 


Sommarkväll och regn.

Sommarklänning inköpt, hoppas kunna använda på midsommar.
 
Njöt i min relaxstol i fredagskväll, när vädret äntligen visade sig från sin bästa sida.
 
Fredagsmiddag, bakad potatis med skagenröra.
 
Avslutade fredagen med ett fotbad.
 
Lördagens efterrätt, yummie!
 
 En stolt och taggad Alex inför sina 5 matcher på söndagen.
 
 
Vi hade en fin helg trots att hela lördagen regnade bort.
 
Fredagen var vi in till stan o klippte Sebbe, sedan gjorde jag middag under tiden som T klippte gräset. Vi spenderade kvällen ute i solen ända till 21.30, en underbar sommarkväll.

Lördagen regnade bort, vi åkte o hälsade på pappa och Monica en sväng och åkte sedan hem o hade lördagsmys.

Söndagen spenderade vi förmiddagen på match, Alex hade 5 matcher och det är så roligt att se honom spela. Han är så peppad :) Lilla hjärtat mitt.
Sedan var det grillkväll med Sebbes klass och sedan hopp i sängen :)
 
Nu i veckan är det kalas för Svea, bakning till jobbet och till skolavslutning. På torsdag har Sebbe o Alex skolavslutning och vi är då lediga och även fredag är jag och barnen lediga. Härligt!
 
 

Vecka 30! 142 slag/minuten.

 

Ett 31 veckor gammalt foster som är 43 centimeter långt.Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Man kan ha gått upp ungefär 10 kilo. Hur mycket man går upp i vikt är olika. På MVC kan man få råd om hur mycket det är lagom att gå upp i vikt.

Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

 

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador.

****

Idag går vi in i vecka 30! Tjohoo tiden går sakta men ändå fort. Känns som själva graviditeten går sakta men som att tiden runt omkring bara rusar iväg.

Jag har fortfarande sammandragningar, igår när jag kom hem lade jag mig o sov i cirka 1,5 timme så blev det lite bättre. Och jag har ont av att älsklingen kommer åt en del nerver och det går som knivar.

 

Vi var hos barnmorskan idag och allting såg bra ut, bäbisens hjärta tickade fina 142 slag/minuten. Men h*n ville självklart inte vara med som tidigare, det är en busig liten bäbis :)

 

Känns mest som jag klagar hela tiden, men denna graviditet är jobbig, mkt jobbigare än de andra. Samtidigt så är jag överlycklig varje gång som liten sparkar i min mage.

Jag har väntat och längtat så länge efter att få vara gravid igen, måste skärpa mig o försöka njuta men är inte så lätt när man är tung, klumpig och inte mår bra.

 

Jag hade gått upp 11 kg sedan jag var hos BM i vecka 6. Usch och fy. Men det får jag ta igen sedan, och det fort :)

 

Vi tog även fram Sebbe o Alex mini mini kläder häromdagen och sorterade ut det som lillisen skall få ärva av det :)

 

 

 

 

 


RSS 2.0