Hur delar ni på VAB?

Jag bara funderar på hur ni andra föräldrar delar upp VABBEN då era barn är sjuka.
Tar ni varannan gång, eller hur har ni bestämt?

Sedan kan man ju fundera ibland på vad dagis går på när det gäller sjukdom, det är oftare falskt alarm än riktig sjukdom känns det som. Man kommer och hämtar hjärtat och han springer o leker med de andra barnen som vanligt när man hämtar honom, han har inte feber och verkar inte ett dugg sjuk,
Kan inte barn oxå få ha en dag ibland då de är trötta som oss vuxna utan att behöva vara sjuka?
Eller är det så att personalen kanske är för bekväm och inte orkar med då ett barn är grinig för att det går ut över alla andra? Man betalar ju faktiskt för varje dag som barnen är på dagis, men hur ska man ta upp det?
Det är en känslig fråga som är lite svår att hantera.
Men det är faktiskt allt som oftast falskt alarm när de ringer från dagis, ungefär som att de tror att vi är dumma bara för att vi är unga.... ja jag vet inte, det är svårt.

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Hej!

Jag tycker absolut du ska ta upp det där med personalen på Sebbes avdelning. Ni ska inte gå omkring och känna som ni gör! Förstår att det kan vara svårt att ta upp men jag tror att det kommer att uppskattas att ni säger som ni känner och hur ni upplever det. Vi vill ju mer än gärna ha en öppen dialog med alla föräldrar när det gäller "våra" barn. Vi finns på förskolan för era barn och det är viktigt att ni är nöjda och trivs, så stå på er och prata med personalen är mitt råd. Känns det jobbigt kan ni alltid prata med E (chefen) om det, hon brukar vara jättebra att lyssna och vilja lösa saker och ting.

Att avgöra om ett barn är sjukt är jättesvårt och det är inge roligt alls att ringa after en förälder och tala om att deras barn är sjukt. Men det hör till arbetet och det vi främst går på är allmäntillståndet, orkar barnet en dag på förskolan? Självklart måste alla barn få ha en dålig/trött dag men det ska man kunna skilja på anser jag.

Hade kunnat maila dig om detta men hade ingen adress. Hoppas det var ok att jag skrev!

/Jeanette

2008-02-26 @ 22:21:41
Postat av: Ida-Marie

Jag håller med i det Jeanette skriver, prata med personalen!! Vi ringer alltid och rådfrågar med föräldrarna om vi känner oss osäkra. Då kan man ju få svar att de är griniga/hängiga för att de sovit dåligt, haft en tuff morgon eller något liknande. Är ju föräldrarna som känner sitt barn bäst! KRAM

2008-02-27 @ 20:20:36
URL: http://mimmpan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0