Hur kan man misshandla ett barn???

T visade mig nyss en film som han fått på FB.
Den handlar om en liten flicka som kontinuerligt misshandlas så svårt av sin mammas sambo att hon tillslut avlider. Allting medans flickans pappa befinner sig i kriget, och ingenting vet, när han sedan kommer hem så är hon borta.
Klicka på länken nedan, och jag lovar er att tårarna kommer rinna ner för era kinder, de gör det iallafall på mig, och de gör fortfarande det.

http://www.youtube.com/watch?v=uWow42TCwzg

Jag förstår inte hur man kan kröka en ett hårstrå på ett barn huvud, hur man ens kan tänka tanken?
Det finns ingenting så oskyldigt som ett litet barn, som har hela livet framför sig och som inte gör en fluga förnär.
Tänk vad att vara rädd varje sekund av sitt lilla liv, att inte förstå vad det är som händer, och att inte få vara trygg hos den som skall vara ens stora trygghet, som man skall kunna krypa upp i famnen på och bara sitta där.
Det finns ingenting starkare än en moders och en faders kärlek, men hur tänker de som misshandlar sina barn?
Jag förstår inte!!!!!
Det gör ont i mitt hjärta, jag sitter här och gråter och min mage knyter sig, när jag tänker på den vackra lilla flickan, och alla andra små barn som just i denna sekund blir slagna av sina föräldrar eller någon nära.

Jag vill bara springa in i Sebastians rum och ta upp honom i min famn och tala om för honom hur mycket jag älskar honom, att han är viktigast i världen, och att ingen någonsin skall få göra honom illa.

Till alla som läser detta, sprid detta vidare, det ger dig verkligen en tankeställare, barnmisshandel måste stoppas.

Pie.

Imorgon ska mamma och Lee komma hit för att äta middag, så idag fick jag med mig Lars Leijonborg på affären för lite bärhjälp :)
Sedan har jag gjort en mumsig paj och förberett inför middagen imorgon, så den hinner blir något sånär klar tills gästerna kommer.



Det har varit något av en kris gällande personal på Sebbis förskola denna vecka, alla hans ordinarie fröknar är sjuka, och nu är även vikarierna sjuka, så de får hjälpas åt. Men jag tror att han tycker det är lite roligt att vara lite med de andra "fröknarna" och på de andra avdelningar.
Han är så duktig på namn, han vet vad alla heter, det är roligt för då kan han ju berätta det för mig :) hihi.

Ringde T en snabbis från jobbet efter lunchen, det gick knappt att prata med honom, för jag bara skrattade tillslut kom tårarna, när man inte ser honom utan endast hör honom i telefonen så är det verkligen en kopia utav Lars Leijonborg, haha, stackars älsklingen :)

Nej nu ska jag surfa vidare, herrå.

Tillfällig sambo med Lars Leijonborg

Ja, T har alltså dragit på sig ensidig halsfluss suuuck. Vilket medför att jag då tillfälligt blivit sambo med Lars Leijonborg, då T låter precis som honom de få sekunder han pratar, haha.
Och alla vet väl hur män blir när de blir sjuka, då blir de döende. Visst nu är han verkligen sjuk, men ändå när män blir sjuk så har de en tendens att överdriva det hela. Undra hur det skulle låta om de fick testa att genomgå en förlossning, undra hur de då skulle reagera nästa gång de fick en förkylning :)

Idag jobbade jag även till 17.00, så hjärtat fick vara på dagis jättelänge idag, hade så dåligt samvete, och när jag kom och hämtade honom så sprang han gråtandes mot mig, och ropade gråtandes: Miiiiiin maaaaaammmmaaaa koooooooommmmmmeeeeer nuuuuuuuu.
Min lilla lilla älskling. Så ikväll har det bara varit han och jag, vi har ätit middag, läst bok, badat och kollat på hockey, han är så underbar min lilla kille.
Jag har försökt minnas hur mitt liv såg ut och vad jag gjorde innan 15/2-2006, men jag kan verkligen inte minnas det, jag kan inte förstå hur jag ens kunnat andas utan honom i mitt liv, det känns som att mitt liv började den dagen jag födde Sebastian, allt innan det är bara som en dimma.
Han är verkligen meningen med mitt liv, allting annat har ingen betydelse bara jag får snosa i hans hår och pussa i hans lilla nacke, då är mitt liv totalt fullkomligt ♥


Kaos.

Idag har varit en dag som alla andra, en dag fylld utav kaos och huvudvärk.
En dag då någon med små kommentarer vill ge en dåligt samvete för att man inte spenderar sin lediga påskhelg med att gå in och jobba, utan istället är med sin familj och njuter av det underbara liv man har.
Jag är hemskt ledsen, men jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag spenderar tid med min sambo och min underbara son, de är mitt liv, de är det viktigaste som finns, och jag har ett liv utanför jobbet, varför kan det inte accepteras?

Istället får man höra, ska du jobba över nåt denna vecka, ska du jobba över någonting nästa helg. Oj oj oj vad vi ligger efter. I'm sorry, men jag ställer inte upp längre, jag tänker inte vara med längre, anställ mer personal istället för att ge de som redan jobbar arslet av sig på arbetstid  dåligt samvete. Punkt.

Bye bye weekend.

Imorgon är det back to work igen, helgen har gått fort, men ändå så känns det som att den varit lång, skumt :)
Idag har vi varit på stan, strosade runt lite, åkte egentligen bara ner för att äta på Kebab City, så det blev en tidig middag. Vi bara älskar vitlökssåsen till kebab tallriken, den är sjukt god och sjukt stark :)
Tur vi båda äter av den iallafall, så vi båda luktar illa, hihihi.

Nu sitter vi framför teven o tittar på FBK-LCH, samtidigt som vi lyssnar på Timrå matchen på radion och slutspelet live på datorn, så är det när man inte har canal plus, dumt vi måste skaffa det till nästa år::::

Skönt att det är en kort vecka denna vecka oxå, då är det ju helg snart igen, och imorgon är det ju lön :)
Har bestämt mig för att betala resan till Cypern så fort som möjligt, känns onödigt att vänta till den 18e april, och på fredag kommer mamma och LEE och äter middag här::::

Nej nu ska vi ta oss nåt att äta igen, var ju ändå 5,5 timmar sedan vi åt middag, ciaooooo::::

.:New shoes:.

Idag har vi inhandlat ett nytt strykjärn, en sminkväska, två linnen till T och jag har shoppat nya skor :]

Har haft mina Lacoste i tre år snart, så nu var det dags att inhandla ett par nya snyggingar, väldigt nöjd med mitt inköp måste jag säga :)



Ikväll så fick vi även se att Sebbis är rädd för mörkret, han sprang ut i hallen och sprang lika snabbt tillbaka till oss i vardagsrummet eftersom det var helt svart i hallen, han hade tårar i ögonen, och ville absolut inte gå tillbaka dit, lillisen våran ♥

Även att jag skulle åka ner o hyra tre filmer, men när jag kom ner till butiken så var det helt utplockat så nu sitter vi o tittar på en film om nån fisk, hm verkar kanske inte världsbäst, men what to do... :[

Påskafton :)

Idag har vi varit hos pappa och Monica på Påskmiddag mysigt,gott o trevligt.
Farmor var där och vi hade det jättemysigt :)

Imorse fick Sebbis påskägg som tuppen värpt under vår säng :] Han åt några godisar, men han har fått så många påskägg så om vi inte hjälper till så kommer nog godisarna hinna mögla innan han ätit upp allting :] hihi

När vi skulle åka till pappa somnade hjärtat på sängen, helt utslagen, han märkte inte ens när vi bytte blöja och klädde på honom alla kläder :]

Nu sitter vi framför teven jag och min älskade T, han är den underbaraste mannen som finns, jag älskar honom gränslöst och för evigt ♥

Nedan lite bilder från dagens aktiviteter:

    

Glad Påsk:::

Idag har vi varit i Fagervik på påskmiddag, jätte trevligt :)

Vi klädde ut Sebbis till Påskkärring, först var han lite sur och besvärad men efter ett tag så släppte det och han var sitt vanliga jag :]

 

image617

Han fick även ett stooort påskägg med massa godis i och en polisbil, dessutom fick han den nya Laban filmen, wihoooo :] Så nu kan han variera sig liiiite och inte bara titta på samma Laban film jämt :] Vi kan de utantill nu hihihi.


 


Imorgon ska vi till min pappa och äta en massa ägg, mums!

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA :)

Traumatisk skada i huvudet :/

Ikväll när familjen N-O satt o myste i soffan ramlade Sebbe plötsligt och slog i sitt lilla huvud i bordet.
Han slog i sitt huvud i kanten på bordet, och blödde väldigt mycket, Sebbe grät, T nästan svimmade och jag grät.
Först blödde det så mycket så vi kunde inte se varifrån det blödde, först såg det väldigt otäckt ut och det gjorde nog väldigt ont för lill hjärtat, men efter en stund slutade det blöda, och Sebbis verkade må bättre.
Vi funderade på om vi skulle åka till akuten eller inte, men beslutade oss för att inte åka, eftersom det inte längre blödde och hjärtat verkade må bättre.

Min stackars lilla hjälte♥


Tidigare idag så var han påskgubbe på dagis, han var så söt min lilla ängel, mammas skatt♥


En fantastisk man.

Idag fick jag ett mail, med 2 underbart vackra bilder på min son.
Jag svarade på mailet och skrev att bilderna var fina, då fick jag svaret:
- Det är er son som är vacker. Tänk vilken underbar liten kille ni har.  När jag såg bilderna första gången kom det en tår. Tänk att det är han som skall ta över efter oss en dag.Livet är fantastiskt!

Ja livet är verkligen fantastiskt, och mannen som skrev mailet är också en fantastisk människa.
Så otroligt genomsnäll och givmild. Han är en av de finaste människorna som jag känner.
LEE, tack för att du finns i våra liv, och tack för att du är så underbar mot min mamma, du är en fantastisk man.

Idag har jag...

*Varit till tandläkaren med Sebbis.
*Skjutsat honom till dagis
*Jobbat
*Ätit lunch på 7 kryddor
*Hämtat Sebbis på dagis
*Racat ut till Fagervik
*Slängt i mig lite middag och pratat med P.
*Kollat på ett hus.
*Varit på kalas hon IB
* Träffat Nova, Sebbes lilla gulliga tremänning, som även han michellin armar o ben *myyysigt*
* Åkt hem till pappa och kollat på Timrå matchen.
*Duschat
Och nu sitter jag här och skall kolla på Greys innan det är dax för sängen igen... ah vad dagen går fort ibland.

16 år sedan.

Imorgon är det den 18 mars.
Om jag tänker tillbaka 16 år, till den 18 mars 1992, så minns jag den dagen som den var igår.
Jag var bara sju år, men ändå minns jag så tydligt vad som sades och vad som gjordes den dagen.
Jag minns att jag blev hämtad av mina mostrar från skolan, och jag minns att jag spenderade eftermiddagen hemma hos familjen Lindström.
Jag minns att jag, Olle och Evelina sjöng i deras vardagsrum till ett utav de ljudband med böcker till som var så moderna när vi var små, vi sjöng och dansade i en liten ring till låten:
I dag så mötte jag en krokodil
som körde runt i sin bil
han var så tjock och fet
och blåste i trumpet
och bilen var så trång
och svansen var så lång
så den fick sitta på ett litet flak
där bak

Jag minns att jag funderade på om pappa inte skulle hämta mig snart.
Jag minns att mamma var bortrest på en kurs, och helt plötsligt så ringde det på dörren, och där stod mamma.
Jag blev glad och undrade varför hon var hemma. Hon såg ledsen ut, och vi började gå hemåt.
På vägen hem mötte vi mormor, och jag minns att mormor sade
- Har du berättat för henne ännu.
- Nej inte än, svarade mamma.
Vi fortsatte gå hemåt, och jag frågade mamma - Vaddå mamma, vad ska du berätta.
Jag minns att hon berättade att någon nära hade gått bort, jag minns att jag gissade på gammelfarmor.
- Nej svarade mamma det är din farfar, han har drunknat.
Jag minns att hela jag skakade, och jag minns hur jag började gråta.

Farmor var hemma hos oss, de skulle se på aktuellt, det skulle visas ett inslag om farfars olycka.
Jag minns att jag inte ville se, utan jag gick in på mitt rum för att se bullen istället, men jag smög mig tillbaka när jag hörde att inslaget började. Jag minns bilderna från inslaget, och jag minns att man fick se farfars glasögon ligga där på marken.

Konstigt att man kan minnas en dag så tydligt, trots att man bara var sju år och snart skulle fylla åtta.
Det var en evighet sedan, men ändå känns det som igår. Jag kan minnas hur han såg ut, hur han luktade och hur hans röst lät.
När jag tänker på farfar tänker jag på en glad man, för han var alltid glad, med ett ständigt leende på sina läppar.

Mamma har frågat mig några gånger; Minns du verkligen farfar, du var ju så liten?
Självklart minns jag honom, men jag minns honom kanske inte som alla andra gör, utan jag minns honom på mitt eget lilla vis, på en sjuårig liten flickas vis, och jag minns att jag älskade honom, och jag kommer alltid att älska honom, på mitt vis.

Undrar om man väljer sina minnen?
Jag minns så mycket vi gjorde tillsammans innan det hemska hände, hur kan man ha så många minnen kvar av det som skedde för så länge länge sedan, och man kan inte minnas någonting annat från den tiden.

Hur som helst, imorgon är det 16 år sedan Nils Albin Olsson lämnade jorden, jag vet att han sitter där uppe i sin himmel tillsammans med min morfar och min morbror Leif och tittar ner på oss, och kanske kanske kan han se vad jag skriver, kanske kan han se hur mycket vi saknar honom.




It's a beautiful day...

Idag har varit en härlig dag.
Vi tog en skön prommis ner till staden, då vår light vagn låg i bilen tog vi vår gamla emmaljunga och vandrade ner.
Det är verkligen skillnad, det kändes som man gick med en stor släpvagn eller nåt, men snacka om att den är stadig och mycket rejälare att gå med, synd bara att Sebbis är liiite stor för den nu :/
Vi shoppade jätte snygga gardiner till vardagsrummet, är så trött på dem vi har nu, ska bli skönt att byta, hittade dessutom matchande kuddar till så det kommer bli snyggt! :]
Jag inhandlade dessutom en hallonrosa top på gina (billig o bra) samt att jag fick ett body butter från body shop av T, strawberry. Den luktar underbart, nästan så man vill äta ur burken :] hihi.

I eftermiddag har T rensat lite i källaren, jag har städat och fixat lite, nu badar mina två älsklingar och jag har ansökt om nytt lånelöfte då vårt andra gått ut.  Är ju vår snart så då börjar ju husen strömma in, och vi ska börja kolla på allvar igen :] Vill vill viiillllll.

Imorgon är det måndag igen, och en ny vecka, skönt att det är påsk så det blir en 4 dagars vecka :)
Dessutom ska vi till tandläkaren med Sebbis på tisdag, och på Onsdag ska han på äventyr med Jenny och C.

Nu ska jag ropa upp killarna ur badet så vi kan kramas lite :)

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!

image613

Sebbis vet exakt hur man ska göra när Timrå gjort mål, man sträcker upp armarna i luften och ropar YEEEEAAAAHHHHHH!!!


Saturday::::

Idag har vi varit och köpt lite strumpor o underkläder, sånt som behövs men som man aldrig köper samt
2 st löpare och lite vitaminer :)

I eftermiddag har jag lagat mat och T och Sebbis har fixat, nu sitter vi bänkade framför teven o kollar på hockey(period paus nu...) och sedan är det mello :)

Jag älskar verkligen helger, då jag får spendera tiden med änglarna i mit liv.

 

Äntligen Fredag :)

Det känns som att när man väl är inne i veckan så går den så otroligt fort, helt plötsligt utan att man vet av det så är Fredagen här igen.
Men ändå så går själva dagarna på jobbet så sakta, iallafall vissa dagar.
Idag var en sådan dag, allting gick i snigelfart och det kändes som att jag inte fick någonting gjort.

Morgonen började väl inte på det roligaste sättet, ibland så blir man fundersam över hur människor tänker, och varför folk antar saker, utan att ens fråga hur det egentligen ligger till.
Men sedan så fick jag en del sms,telefonsamtal,mail och muntliga små gratulationer, jag har nämligen namnsdag idag, och när folk kommer ihåg sådana små saker så blir man verkligen glad, det visar att de bryr sig om dig :)
Min älskade mamma kom förbi och gav mig en stor kram och dessutom hade hon inhandlat en fin kofta till mig, det behövde jag verkligen, tack mamma du är så snäll jämt ♥
Även fast vi jobbar på samma företag, och vistas i samma hus så är det sällan vi ser varandra, konstigt...

Ja ja... imorgon är det hockey o melodifestival som stundar, och ikväll så är det mys :)


Timrå vs Modo.

Ikväll har jag och C varit på första kvalmatchen mellan Timrå o Modo. Vilken rysare, klart en utav de bästa matcher jag sett, att vi dessutom fick chansen att gratulera CB efter matchen var lite kul :]
Även att vi satt så sjukt långt upp att C fick svindel på vägen dit och blockerade trappan hehe, om man sträckte sig så kunde man nå taket i arenan med handen...

Men en riktigt bra match var det, riktigt riktigt spännande, men Timrå var verkligen värd att vinna, de hade de klart bästa målchanserna under hela matchen, och Modo spelade riktigt fult på slutet, ja det var en riktigt bra match :]

Nu ska jag duscha o sova, Godnatt!

Sunday and weddingplans?:::

Idag har vi varit ute hos mamma&LEE och ätit och haft det mysigt.
Mamma, jag o Sebbis var även ute på en prommis med snowracer, jätte mysigt, synd bara att Sebbis ramlade av och slog sin lilla läpp, men efter ca 2 sekunder skrattade han igen så det var inte så farligt :)
Sedan var vi in en sväng till mormor och hälsade på.
- Matilda, nu har du ju allting, En underbar liten son, en underbar "man" och fast jobb, är det inte dags för att ni gifter er snart? sa mormor plötsligt.
hihi jo självklart vill jag gifta mig med min älskade T (som dessutom har namnsdag idag, grattis älskling!). Men just nu har vi inte råd, speciellt inte då jag hittat två ringar jag vill ha, den ena kostar 36 000 och den andra "bara" 19 000, så det får tyvärr vänta ett tag :] Men mamma sa faktiskt att hon skulle betala och fixa allting, det enda vi behöver göra är att dyka upp :]

T, vad  säger du? ;]

Lördag i Fagga.

Idag har vi spenderat dagen ute hos Sebbes farmor och bonus farfar S.
T lagade bilen, så nu låter det inte hemskt när man bromsar längre, och jag och Sebbis var inne i huset och lekte och umgicks med farmor/svärmor.
Sedan fick vi mumsig mat, älskar hennes såser, alltid så mumsiga :] Med lite träning kommer T's såser oxå smaka så snart :)

Ikväll har vi tittat på mello, som jag förutspått gick inte Carola o Andreas vidare, deras låt var ju inte särskilt bra. Lite besviken att S T inte gick vidare, tyckte hennes låt var jätte fin, rös över hela kroppen när hon sjung.
Nu har Sebbis precis lagt sig och vi ska väl se en film och dricka min favvo dricka, Portello.

Snart är det vår, och då kommer det komma ut mer hus till salu, jag vill verkligen ha ett hus, helst igår :]
Vi letar vidare, och håller tummarna att vi snart hittar drömhuset, med stort garage och härlig trädgård...

Nu ska vi mysa, hejdå :)

Finns det något ljus?

När man pratat med ca 100 personer, och ca hälften av dem är missnöjda, de klagar på hur lång tid allting tar då blir man ganska trött.
Inte på kunderna såklart, det är ju kunderna som gör arbetet roligt, men på att det aldrig ser ut att ljusna.
Visst nu ska vi få ny personal, men exakt när vet vi inte. Och hur lång tid kommer det inte ta att lära upp de nya, och det går inte att vara handledare till någon mitt i semester perioden.
Just nu ligger vi alldeles för långt efter, och om vi ligger efter nu (och har gjort sedan i September ungefär...) hur kommer det då se ut i slutet utav sommaren, då kommer vi ligga ännu mer efter och hur många kunder kommer då vilja stanna hos oss?
Varför ska det dröja sååå länge innan någonting händer, det har varit samma sak ända sedan jag började, ja tillochmed innan jag började.
" Jag vet att ni är slutkörda" säger en utav cheferna,jaså det vet du?
Jag skulle gärna vilja se denne jobba hos oss med våra jobb i 2 veckor, så kanske kanske denne skulle ha en inblick hur stressigt det verkligen är, och hur vi egentligen mår.
Vi är ändå rätt unika och fantastiska tycker jag, vi har jobb upp över öronen, men ändå är vi så possitiva, ändå finns den där glädjen i gruppen, och den enorma arbetsviljan. Jag hoppas vi aldrig tappar den, för om vi skulle tappa den så skulle det inte finnas någon mening att arbeta kvar.

Lyckligt lottad.

Idag satt vi i soffan tillsammans ihopkrupna hela familjen och kollade på dagens avsnitt av Greys.
Det var ett riktigt känslosamt avsnitt, mina tårar rann nerför mina kinder, jag såg t.o.m en liten tår i T's öga.
Då slog det mig hur lyckligt lottad jag är. Som inte behöver söka, som inte behöver leta efter Mr Dreamy eller fundera på om jag någonsin kommer att kunna få barn.
Jag har redan min Mr Dreamy och jag har min underbara son, det enda som fattas är min mops Stig och mitt drömhus, sedan är livet helt perfekt.


Snart är det sommar :]

Ja man kan ju låtsas iallafall :)
Vi har iallafall tagit ett steg närmare vår Cypern resa i slutet av maj.
Igår inhandlade vi en UV-dräkt till Sebbis, han är ursöt i den tillsammans med sina solglasögon som han gärna har på sig hela dagen.

Lägger in bilder på begäran av Jenny :)



image608

Tillsist en bild på vår kära familj, *Älskar er så*

image609

Nätstrumpbyxor och utan trosor::::

Det har varit en trevliig kväll :)
Föris hos C, chips,godis o melodifestival dessutom hade hon gjort en smarrig kladdis, muuuuums :]
Sedan blev det taxi ner till Aveny as always, rätt mycket folk, väääääldigt varmt och mycket dans.
Jag älskar att dansa, tyvärr hade jag för mkt kläder på mig ikväll så blev alldeles för varm.

När vi stod och dansade så svischade det förbi en kvinna i kanske 35-40 års åldern, lite halv chubby och jag kände att shit, what is this???
Hon hade en svart skjorta, varken kjol eller byxor, endast ett par nätstrumpbyxor, och INGA TROSOR!!!
Ärligt talat, om man nu vill vara sexig så är nog inte det där rätt sätt direkt, jag tror att alla som såg henne tyckte att hon var äcklig, det finns väl andra sätt att få uppmärksamhet, på ett bra vis, men vem vet, hon får säkert någon sliskig man på kroken ändå, hon hade ju trots allt inga trosor::::


RSS 2.0