Alla föräldrar gör nog sitt bästa.

Ikväll ska vi på ett extra insatt föräldrarmöte med S klass.
Detta pga det förekommer kränkningar,fula ord och smutskastning mellan en del av barnen.
Något som självklart alla i klassen lider av även de som inte är med aktivt och medverkar i kränkningarna eller som blir utsatta.

S har själv kommit hem och berättat för mig om saker som händer i skolan. Något jag tycker blivit bättre sedan jag blivit föräldraledig. Att han berättar saker för mig, tidigare sa han aldrig någonting.
Så nu ska vi alltså ha ett extra föräldrarmöte ikväll. (Känns som en dum dag, mitt i allas fredagsmys men men).
 
Jag vet inte... men jag har en känsla av att ingenting kommer att förändras. Men kanske kan man förebygga någonting men jag är skeptisk.
Det känns väl ändå som att alla föräldrar gör sitt bästa? Man försöker ju alltid lära sina barn rätt och fel. Hur man ska bete sig mot andra.
Jag brukar säga till S & A att innan ni säger eller gör någonting tänk då såhär: Mår jag bra av att göra detta, blir jag glad? Mår personen som jag gör detta mot, eller säger detta till bra och blir glad? Är svaret JA på alla dessa frågor, ja då är det okej, annars INTE.
 
Mer kan vi inte göra, vi kan bara göra vårt allra bästa men i slutändan så är vi ju inte där med dem. Vi kan bara försöka påverka dem och hoppas att de blir så fina personer som vi vet att de är.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0