Vagn och babyskydd! Britax go next!

 
 
I fredags var vi alltså och kollade på barnvagnar (igen!).
Vi hade i princip bestämt oss för en Emmaljunga viking med Zebra mönster.
Men när vi kom dit och fick hjälp så blev det två andra som vi fick ta med oss i funderingen.
 
Vi fick hjälp av en jätteduktig tjej som visade oss hur små vagnarna blev ihopfällda, vilket är en av de viktigaste egenskaperna som vi är ute efter. Den måste vara liten och smidig och inte ta stor plats i bilen, samtidigt som den inte får vara rapplig utan måste vara stadig att köra.
 
Vi fick tips om Britax Go next och Britax Smile. Smile var lite billigare men Go next blev BETYDLIGT mycket mindre ihopfälld + att man kan köpa till vinterdäck om man vill när det blir snö ute.
Det skillde en del i pris, men vi åkte hem och diskuterade och kom fram till att det blir en Go next.
Visst den kostar en hel del, men det är verkligen skillnad på vagn och vagn och det är som sagt mycket viktigt för oss att den inte tar mkt plats ihopfälld i bilen eftersom vi kommer vara 5 st i bilen, med hockeybackar och utrustning. Och vi vill inte köpa en större bil! Så denna vagn kommer att passa oss perfekt :]
 
Känner mig/oss väldigt nöjd med vårt val :)
 
 
Man kan säga att det hänt en hel del sedan vi var ute o kollade på barnvagn + babyskydd för 10 år sedan. Om man jämför vår gamla Emmaljunga med denna nya vagnen så är Emmaljungan som att köra en betongkloss verkligen!
 
Vi beställde även ett nytt babyskydd till bilen, som man kan sätta på vagnen om man vill. Det vi har är ju 10 år gammalt och man ska ju inte använda dem om de är mer än 5 år gamla. Dessutom är det ju 4 barn som suttit i det (Sebbe, Alex och syrrans barn) så det är rätt slitet faktiskt. Och MYCKET har hänt på 10 år.
 
När vi köpte babyskydd till Sebbe (2005) så fick man allting med, själva "stolen" och även själva "ställningen" som man sätter fast stolen i bilen, men nu fick man köpa den separat. Så den blev helt plötsligt 1000 kr dyrare än vi tänkt oss. Ja som sagt, man kan ju inte räkna med samma saker som tidigare.
 
Jag har fått mycket kommentarer som "Varför köper ni inte begagnat" varför köper ni inte den och den barnvagnen. Men som sagt allting måste passa just vår familj och kännas bra för oss. Vi köper ingenting för att bara köpa det, utan vi tänker alltid noga igenom allting för att få det med bra kvalitet.
 
Jag lägger hellre lite mer pengar för att få BRA kvalitet.(Fast ändå inga fantasi summor, jag skulle aldrig köpa en märkes vagn bara för märkets skull tex).
 Det är ju ändå mitt älskade lilla knyte som ska åka i både vagnen och babyskyddet.
 
 
 
 
Sedan kommer vi inte hämta vagnen förrän mini är född, eftersom vi är lite skrockfulla och det betyder otur att ta hem vagnen innan bäbisen fötts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0